Stöd för dig som har huvudvärk

För dig som lever med huvudvärk finns patientförbund som kan ge information och stöd. Dessutom kan du träffa andra patienter som delar dina upplevelser för att samtala och dela tips och råd.


Huvudvärksförbundet

Huvudvärksförbundet är ett rikstäckande förbund bestående av 14 länsföreningar, 2 lokalföreningar samt rikstäckande förbund specifikt för Hortons huvudvärk och Arnold Chiari. De har omkring 3300 medlemmar.

Om Huvudvärksförbundet

Huvudvärksförbundet arbetar för att främja de huvudvärks-drabbades intressen. De lyssnar på vad du som drabbad behöver och önskar och för det vidare till myndigheter, institutioner och andra organisationer. De vill se till att förändringar sker inom till exempel vården, men även andra aspekter av samhället enligt vad du som patient har för behov.

De finns även till för anhöriga, familj, vänner eller kollegor.

Vad de erbjuder medlemmar

Som medlem i Huvudvärksförbundet får du tillgång till kostnadsfri rådgivning av ett team som inkluderar en huvudvärkssjuksköterska, en jurist och en specialist i arbetsrätt.

Dessutom får du en prenumeration på tidningen HuvudJournalen och inbjudningar till föreläsningar, samtalsgrupper, utflykter och aktiviteter.

För mer information om olika typer av huvudvärk eller för att bli medlem, besök deras hemsida.